Cadouri pentru iubitorii de cărți

placeit-7

Se apropie sărbătorile de iarnă! Dacă incepeți să vă gândiți la cadouri, vrem să vă recomandăm un site de produse personalizate: logotex.ro

Veți găsi, pe lângă tricouri personalizate, căni, magneți de frigider și brelocuri. Pentru alte produse sau pentru a afla mai multe detalii despre posibilitățile de personalizare, puteți lua legătura cu cei de la Logotex prin intermediul paginii lor de Facebook.

Spor la cumpărături!

5 motive pentru a folosi BookSharing.ro

La inceputul unei primaveri care se lasa asteptata, noi ne-am gandit sa intocmim o scurta lista de motive pentru a folosi site-ul BookSharing.ro. Speram ca urmatoarea lista sa elucideze orice indoieli pe care unii utilizatori le-ar putea simti, mai ales cand vine vorba de oferirea de date personale precum nume complet si adresa.

1. Schimbul de carti nu costa nimic

Desi e posibil sa nu fie cel mai bun lucru din lume, consumerismul printre cititorii feroce este un lucru binecunoscut. Si noi, cei de la BookSharing.ro, ne-am dat seama ca, adeseori, comandam carti pe care le citim sau nu, depinzand de timpul liber. Ce se intampla cu acele titluri care, poate, ti-au placut, insa nu doresti sa le recitesti? Singura decizie binevenita, in acest caz, ar fi sa dai o parte din aceste carti mai departe, altor oameni care sa se poata bucura de ele. Cum filantropia nu pare sa caracterizeze intreaga umanitate, e de la sine inteles ca toata lumea asteapta ceva la schimb. Pentru fiecare carte oferita prin intermediul BookSharing.ro, utilizatorul primeste un punct. Acelasi punct se poate folosi pentru a cere alte carti. In principiu, cartile care se uploadeaza ar trebui sa circule incontinuu, pana cand devin intr-atat de uzate incat nu mai pot fi citite. Putini dintre utilizatori fac asta intr-adevar, ceea ce e regretabil.

2. Poti schimba carti in localitatea ta

E drept ca exista multe  modificari ce trebuie puse in practica inainte ca sistemul sa functioneze perfect. Insa, in cazul utilizatorilor care nu sunt dispusi sa se deplaseze pana la oficiul postal cel mai apropiat, sau care nu se simt inca pregatiti sa cheltuie cativa lei pe expedierea benevola a cartilor lor, exista optiunea schimbului local. Atat Dragos cat si Cristina au schimbat carti intre ei, inca de la inceputul site-ului, pentru simplul motiv ca amandoi locuiau in Iasi. Foarte multe dintre persoanele care folosesc, actualmente, BookSharing.ro sunt tineri, astfel incat au mult timp la dispozitie, pe care il pot destina unei calatorii scurte pana la Posta. Lucrurile se schimba cand vine vorba de adulti, deoarece multi dintre cei care au joburi full-time pot pleca de la locul de munca la ore la care Posta deja e inchisa. Fiecare individ are libertatea de a alege tipul de schimb care i se potriveste.5 motive sa folosesti Booksharing.ro

3. Sistemul de rating al utilizatorilor

De-a lungul timpului, au fost cateva persoane care nu au mai accesat site-ul din varii motive. Dragos Holban, creatorul conceptului BookSharing.ro a decis ca cea mai buna metoda de a efectua un schimb cat mai eficient este instituirea unui sistem de rating. Acesta poate ajuta cititorii sa-si faca o idee cu privire la seriozitatea utilizatorilor, si, deci, poate preintampina aparitia de dificultati in ceea ce priveste cererile si confirmarile.

4. E un site in continua crestere

La momentul la care acest articol este redactat, exista peste 900 de carti valabile pe BookSharing.ro. Unele dintre ele sunt editii noi, iar altele au fost publicate inainte de 2000. Inca mai avem dubii cu privire la selectiile care trebuie efectuate pentru ca usurinta de utilizare sa creasca. Insa, multumita grupului de pe Facebook si a tuturor sugestiilor pe care le primim acolo, suntem convinsi ca proiectul este in continua dezvoltare, si ca modificarile care se vor face in viitor nu pot fi altfel decat benefice. De asemenea, comunicarea cu userii este inlesnita de grupul sus-mentionat, avand in vedere ca atat Dragos cat si Cristina raspund cerintelor si neclaritatilor userilor, dupa cum le permite timpul.

5. Interactiunea cu alti cititori

Pana la urma, conceptul acestui website se bazeaza pe interesul oamenilor pentru citit. De aceea, nu de putine ori, am remarcat ca marea majoritate a persoanelor care schimba carti intre ele au tendinta sa se imprieteneasca, gradual. Desi nu e conceput ca o retea de socializare, Booksharing.ro poate face diferenta, cand vine vorba de legaturi interumane.

*Surse fotografii: Picjumbo

Despre BookSharing.ro

BookSharing.ro este o platforma dedicata schimburilor de carti. De multe ori dupa ce citesti o carte o pui in biblioteca si nu te mai atingi de ea cu anii. Ai putea, in schimb, sa o dai si altora sa o citeasca, iar tu vei primi in loc o alta carte pe care ti-o doresti. Platforma este gratuita si are un avantaj major fata de schimbul clasic „1 la 1” deoarece nu vei fi pus in situatia de a cauta pe cineva care sa vrea cartea ta si sa aiba ce-ti doresti tu. BookSharing eliminina aceasta problema pentru ca odata ce ai dat o carte vei putea cere, la schimb, orice alta carte disponibila pe site. (Dragos Holban, creatorul BookSharing.ro)

Aparitii in presa:

 

Aparitii in bloguri:

 

*Surse imagini: Pixabay & PicJumbo