PERNA si RUJ

PERNA si RUJ

DESCRIERE


PERNA si RUJ. Barbatul, vazut de amanta - Cristian Andrei.

Cartea Pernă și Ruj investighează subtil mintea și sufletul bărbatului, cât și al femeii. Rod al practicii îndelungate de medic psihiatru și psihoterapeut care a cunoscut psihicul uman într-o multitudine de ipostaze, Dr. Cristian Andrei ne propune o lectură deconcertantă – căci se receptează la mai multe niveluri – latura aparent anecdotică fiind infinit depășită de investigația psihologică.

În prim plan se află conceptul de eros și psihologia masculină insațiabilă în spiritul ei de căutare a perechii originare, sau poate, se află încercarea de a accede la cunoaștere prin eros.

Bărbatul vrea să sărbătorescă prin dragoste viața, să se definească prin ea, să se cunoască, nu doar să dobândească plăcere.

Amantă sau soție? dilemă istovitoare pentru bărbat... Ar fi vrut ca soția să-i ofere o perpetuă noutate, prospețime a intimității de gând și simțire, dar ea copleșită de griji cotidiene obosește sau ”lasă” pe mâine.

În timp ce ea pierde teren, amanta, care la început a fost, poate, partenera unei aventuri trecătoare, sau o prietenă modestă obedientă, bună confidentă, pune în joc armele ei de seducție. Ea are un statut incert și în permanență are o mare grijă să mențină flacăra interesului bărbatului și totodată să facă din el un competitor, căci, nu-i așa, pot exista adversari. Amanta nu abdică de la armele ei de cochetărie, e când capricioasă, când aparent supusă.

Soția se revoltă, e susținută de prieteni comuni, cu ipocrită atitudine de dezaprobare față de ”rătăcirile” bărbatului, cât timp ”rătăcitul” nu e el, moralistul.

Disputat discret sau mai violent de cele două, cu legitime sau nelegitime reproșuri, acestuia îi revine dreptul la opțiune.

Concluzia este valabilă și pentru femeie, fie soție, fie amantă, fie viitoare amantă care a avut ce învăța din această ”instructivă” și înțeleaptă lectură.

Finalul pare să ilustreze conceptul de scriere deschisă, cititorul fiind invitat să-l deducă sau să-l creeze.

Exemplare disponibile

Din pacate aceasta carte nu este disponibila momentan :(