Ingerul mecanic

Ingerul mecanic

Ingerul mecanic (Clockwork Angel) reprezinta primul volum al seriei Dispozitive infernale (The Infernal Devices) si este publicat la editura Leda.

Tessa Gray, o adolescenta de saisprezece ani, traverseaza oceanul pentru a-si gasi fratele. Destinatia ei este Anglia, in plina epoca victoriana, dar ceva terifiant o asteapta in Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrajitori si alte creaturi supranaturale bantuie strazile iluminate cu gaz.

Numai vanatorii de umbre, razboinici hotarati sa scape lumea de demoni, mentin cat de cat ordinea in acest haos. Rapita de misterioasele Surori Intunecate, membre ale unei organizatii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa afla curand ca ea insasi face parte din Lumea de Jos si ca este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, dupa propria-i vointa, intr-o alta persoana. Insa Magistrul, o figura misterioasa care conduce clubul, nu se va da in laturi de la nimic pentru a face ca puterea Tessei sa-i apartina.

Fara prieteni si haituita, Tessa se refugiaza la vanatorii de umbre de la Institutul din Londra, care jura sa-i gaseasca fratele daca ea isi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descopera ca e fascinata, in aceeasi masura, de doi prieteni buni: James, a carui frumusete fragila ascunde un secret mortal, si Will, cel cu ochi albastri, ale carui stari de spirit schimbatoare, alaturi de o ironie caustica ii tin pe toti la distanta... pe toti in afara de Tessa. Pe masura ce cautarea lor ii atrage tot mai adanc in inima unei urzeli oculte care ameninta sa-i distruga pe vanatorii de umbre, Tessa isi da seama ca ar putea fi nevoita sa aleaga intre a-si salva fratele si a-si ajuta noii prieteni sa salveze lumea… si ca dragostea poate fi cea mai periculoasa magie.

Cassandra Clare s-a nascut la Teheran, in Iran, din parinti americani. O mare parte din copilarie si-a petrecut-o calatorind in intreaga lume impreuna cu familia (inclusiv in Himalaya). Cartile au fost prietenii ei cei mai buni - oriunde se ducea, avea cu ea o carte. Anii de liceu si i-a petrecut la Los Angeles, perioada in care scria povestiri ca sa-si amuze colegii, inclusiv un roman intitulat The Beautiful Cassandra (Frumoasa Cassandra), inspirat de povestirea cu acelasi titlu de Jane Austen (de unde si-a luat mai tarziu si pseudonimul literar). Dupa incheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles si New York, unde a lucrat la diverse reviste. Este autoarea seriilor de mare succes Instrumente mortale si Dispozitive infernale. In prezent, locuieste in Massachusetts impreuna cu logodnicul sau, pisicile lor - si inconjurata de si mai multe carti.

Exemplare disponibile

Din pacate aceasta carte nu este disponibila momentan :(