Cartea de gramatica interioara

Cartea de gramatica interioara

Romanul lui David Grossman este despre un copil de zece ani care are mintea unui om de o suta de ani. Romanul este despre un copil care are mintea inocenta ca a unui bebelus.

Cartea aceasta este despre un copil hiperinteligent si hipersensibil, care priveste cu mila nesfarsita un fluture aruncat in plasa unui paianjen. Cartea aceasta este despre copilul care arunca fluturele in plasa paianjenului.

Este despre un baiat in crestere care nu creste, inchis timp de trei ani si jumatate in acelasi corp de copil, in aceleasi haine care nu-i raman mici, in aceiasi pantofi cu un numar mai mare. Cartea de gramatica interioara este despre loialitatea nemarginita in prietenie si despre tradarea prieteniei. Este un roman despre inspaimantatoarea inocenta a unui copil si despre obscenitatea la fel de terifianta care-i tulbura gandurile.

Este cartea unei adolescente in conflict cu o mama care o umileste tot timpul si ii dezvaluie rasunator toate defectele si slabiciunile. Este cartea unei mame puternice si dure ca o stanca, sovaitoare si chinuita de grija copiilor ei.

Este cartea unei batrane cu chipul neted ca al unei papusi de portelan, care se incapataneaza sa nu moara, desi familia ei a obosit sa o ingrijeasca.

Este cartea unui tata urias si vesel, ocrotitor, bland si drept ca Dumnezeu din ceruri. Este cartea unui tata nepasator, nedrept si razbunator.

Este o carte despre tine, Cititorule, oriunde ai fi.

Exemplare disponibile

Din pacate aceasta carte nu este disponibila momentan :(