Rastignit intre cruci sau viata si dupa viata lui Vlad Voda caruia noeodul i-au spus Tepes

Rastignit intre cruci sau viata si dupa viata lui Vlad Voda caruia noeodul i-au spus Tepes

Sunt un cititor fervent de literatură, indiferent de genul literar şi de tematica abordată. Urăsc exploatarea fără discernământ ale unor „reţete de succes”. Nu suport gogoşile umflate de o campanie de marketing agresivă (Coelho, Dan Brown), care maschează lipsa de conţinut a cărţii.

Imi plac cărţile care îţi dau posibilitatea să iei parte la acţiune, să fii personaj chiar şi pentru câteva ore. Imi plac romanele istorice pentru aerul vechi, de poveste şi pentru starea de transpunere în alte vremuri pe care ţi le dăruiesc.

Cu bucurie vă spun că asta mi s-a întâmplat atunci când am citit „Răstignit între cruci”. Este o carte care te ţine cu sufletul la gură. O naraţiune care curge când lin, când abrupt, aşa cum dealtfel este şi istoria acestui popor. Mă bucur că am avut posibilitatea de a afla multe despre Vlad Ţepeş, fără să fie nevoie să consult un tom de istorie, sau cronici demult uitate.

Vlad Ţepeş este parte din istoria noastră, a românilor, şi este departe de acel Vlad pe care Hollywood-ul ni-l vinde de aproape 100 de ani. Este acel român aprig, iubitor de ţară, de popor, de dreptate, de ordine, acel om pe care românii l-au avut de câteva ori în istorie şi pe care nu au ştiut să-l aprecieze la adevărata valoare. Este unul dintre puţinii „români absoluţi” şi Vasile Lupaşc vă oferă şansa de a-l cunoaşte în detaliu.

„Răstignit între cruci” mi se pare unul dintre cele mai captivante romane istorice scrise în România în ultimii 25 de ani, cu siguranţă o carte pe care merită să o citeşti.

Exemplare disponibile

Din pacate aceasta carte nu este disponibila momentan :(