Himera credintei in Dumnezeu

Himera credintei in Dumnezeu

Imaginati-va o lume fara religie. Fara atentate sinucigase, fara 11 septembrie, fara cruciade si vanatori de vrajitoare, fara razboaie si comploturi, fara masacre intre sarbi, fara tele-evanghelisti in costume stralucitoare.....
O lume rationala si toleranta, care sa ia in calcul varianta ca Dumnezeu nu exista. Sub nici o forma si pentru nici o religie.

În Dumnezeu: o amăgire (The God Delusion), Dawkins vine cu o cercetare dintre cele mai originale: de ce religia nu numai că a supravieţuit atât de mult după revoluţia ştiinţifică, dar pune la cale o revenire la nivel global, de proporţii terifiante? El a produs şi un concept, memul, echivalentul genei la nivel social, mijlocul prin care ideile se răspândesc şi se transmit generaţiilor succesive. Ca un adevărat darwinist, Dawkins caută să înţeleagă, în primul rând, ce este atât de benefic în religie, încât o ajută să supravieţuiască.
The Guardian

Dawkins îi loveşte cu toată forţa raţiunii pe acei lideri şi formatori de opinie religioşi de astăzi, care aprobă orice formă de violenţă în numele religiei lor, indiferent care ar fi ea, le demolează încercările caraghioase de a demonstra existenţa lui Dumnezeu, le combate pretenţiile arogante că numai pe religie se poate întemeia moralitatea sau că textele lor sfinte ar trebui luate ad litteram drept adevăr.
Philip Pullman

Această carte lui Richard Dawkins ar trebui să fie citită de oricine, de la primul ateu până la ultimul călugăr. Dacă raţionalismul ei nemilos nu te face militant la un moment dat, înseamnă că n-ai viaţă-n tine.
Julian Barnes

Ah, atât de revigorant este, după ce o viaţă întreagă ţi s-a spus că virtutea stă în credinţă, spiritualitate şi superstiţii, să citeşti o asemenea carte, ca un sunet de goarnă al adevărului! E totuna cu o gură de aer proaspăt.
Matt Ridley

Iată o carte importantă şi curajoasă. Oare putem spera că ea va trimite bigotismul religios la coşul de gunoi al istoriei, unde-i este locul?
Desmond Morris

Exemplare disponibile

Din pacate aceasta carte nu este disponibila momentan :(