Daruri

Daruri

ORREC este fiul brantorului de Caspromant, iar Gry este fiica brantorilor de Barre si Rodd. Au crescut impreuna in Taramurile de Sus, unde domeniile lor se invecinau.
Oamenii acelor tinuturi sunt precum pamanturile pe care traiesc: aspri, salbatici si mandri. Se razboiesc permanent cu unul sau altul dintre vecinii lor, isi mana vitele, ii iau prizonieri pe servi, isi sporesc averile. Doar darurile mai pot mentine fragila pace dintre ei.
Darurile sunt puteri date pentru a fi folosite la protejarea domeniilor: ele sunt lasate mostenire de catre tata fiilor sai si de catre mama fiicelor sale.
In Barre, darul consta in chemarea animalelor.
Femeile din Cordemant au puterea de a lasa pe cineva orb, surd sau mut.
Darul celor din Rodd este puterea de a trimite un jungher vrajit in inima unui barbat sau de a-i taia beregata cu el, ori sa-l schilodeasca, dupa cum le este placul, daca este in raza lor vizuala.
Callemii pot misca lucruri grele folosind numai cuvantul si gestul - chiar si cladiri, chiar si dealuri.
Darul brantorului de Drummant este irosirea inceata.
Casprii au cel mai bun si cel mai rau dintre daruri: desfiintarea... unei insecte, unui animal, unui loc.
Orrec si Gry sunt mostenitorii domeniilor Caspro si Barre. Darul lui Gry se adevereste, insa, spre deosebire de mama ei, ea nu va chema animalele pentru a le vana. Si Orrec are o problema: darul lui este neimblanzit - nu-l poate controla si de-aceea ajunge sa fie cel mai periculos dar posibil...

Din seria Cronicile Tinuturilor din Apus vor mai aparea:
Cartea a doua - VOCI
Cartea a treia - PUTERI - Premiul Nebula, 2008

Exemplare disponibile

Din pacate aceasta carte nu este disponibila momentan :(