Doamna Bovary

Doamna Bovary

Doamna Bovary” descrie povestea unei femei frumoase, atât la trup cât și la caracter, cu dorințe pe care doar romanele sale de dragoste le pot stăvili. Romanul începe cu creionarea vieții lui Charles Bovary, copilul soților Bovary. Charles este crescut într-o manieră feministă, sub tutela predominant a mamei, care îl îndrumă spre medicină, chiar dacă sărmanul Charles nu prea are nicio treabă cu meseria de doctor. Cel puțin, nu e un înnăscut.

Odată devenit doctor, se căsătorește cu o femeie văduvă, trecută de prima tinerețe, care are picioarele mereu reci și e foarte geloasă. Știe că Charles nu o iubește, dar nu acceptă asta niciodată.

Întâlnind-o pe frumoasa, tânăra și aspiranta Emma, Charles se trezește trăsnit de dragoste pentru această femeie, dragoste pe care o va păstra cu sfințenie în sufletul său până la finalul romanului, care se sfârșește într-o tonalitate îndoliată. Încerc să nu o judec pe biata Emma, dar lucrul care mi-a zgâriat oasele conștiinței a fost soarta Berthei Bovary, fiica celor doi soți Bovary. M-a păscut o repulsie peste care nu pot trece nici acum, căci pedeapsa azvârlită peste umerii acestui copil din pricina păcatelor și neajunsurilor spirituale ale mamei este de neiertat.

Exemplare disponibile

Din pacate aceasta carte nu este disponibila momentan :(